Ngarep > Kabar > Warta Industri

Sajarah pangembangan papan selancar

2023-09-22

Wiwit taun 1778, panjelajah Inggris Kapten J. Cook wis weruh aktivitas kaya ngono ing antarane warga lokal ing Kapuloan Hawaii. Sawise taun 1908, selancar nyebar menyang sawetara negara Eropa lan Amerika. Iku nyebar menyang Asia sawise 1960. Surfing wis berkembang banget ing siji utawa rong dekade kepungkur.Kompetisi surfing skala gedhewis dianakaké ing pesisir Amérika Lor, Peru, Hawaii, Afrika Kidul lan Australia wétan.

Surfing didhukung dening ombak lan kudu ditindakake ing pantai sing ana angin lan ombak. Dhuwur ombak kudu kira-kira 1 meter, lan paling ora kurang saka 30 sentimeter. Kapuloan Hawaii nduweni ombak sing cocok kanggo selancar ing saindhenging taun. Utamane ing mangsa utawa musim semi, ana ombak sing teka saka Pasifik Lor. Ombak kasebut dhuwure 4 meter lan bisa ngidini para atlit bisa ngleyang luwih saka 800 meter. Mulane, Kapuloan Hawaii tansah dadi pusat surfing donya.

Sing pertamapapan selancardawane kira-kira 5 meter lan bobote 50 nganti 60 kilogram. Sawisé Perang Donya II, papan plastik umpluk muncul, lan wangun papan kasebut luwih apik. Papan selancar sing digunakake saiki dawane 1,5 nganti 2,7 meter, ambane kira-kira 60 sentimeter, lan kandele 7 nganti 10 sentimeter. Padha entheng lan warata, rada sempit ing sisih ngarep lan mburi, lan duwe sirip buntut sing stabil ing mburi lan ngisor. Kanggo nambah gesekan, film njaba waxy uga dilapisi ing permukaan papan. Kabeh papan selancar mung bobote 11 nganti 26 kilogram.

Ana sawetara struktur corrugated ing ngarep swiwi paus humpback, sing mbantu raksasa iki maju ing banyu kanthi luwih apik lan lancar. Struktur iki mbantu nyuda seret lan mbantu paus humpback "nyekel" aliran banyu, supaya bisa cepet obah sanajan ukurane. Inspirasi iki,papan selancarProdusen Fluid Earth ngasilake papan selancar sing unik kanthi ujung ngarep sing bergelombang.



We use cookies to offer you a better browsing experience, analyze site traffic and personalize content. By using this site, you agree to our use of cookies. Privacy Policy
Reject Accept